CV storing Nijmegen

Een cv storing is een van de meest frustrerende problemen als het aankomt op wooncomfort. Met name in de winterperiode. Wij begrijpen dat maar al te goed. In Nijmegen en omgeving kunt u rekenen op cv monteur NFL Allround Service wanneer u te maken krijgt met een storing van uw cv ketel.

Voor onze spoedservice zijn we 7 dagen per week, vrijwel de gehele dag bereikbaar. Zo hoeft u nooit lang in de kou te zitten wanneer er iets aan de hand is met uw cv ketel. Maak een afspraak via 085 - 106 11 06 of gebruik het contactformulier om met ons in contact te komen. Voor u het weet hebben we het probleem opgelost en heeft u weer een heerlijk warme woning.

Meest voorkomende oorzaken cv storing

Een cv storing kan op verschillende manieren ontstaan. Doordat een cv ketel vrijwel het gehele jaar door gebruikt wordt is slijtage van bepaalde onderdelen onvermijdelijk.

Door de temperatuurveranderingen in de warmtewisselaar en de leidingen kunnen bijvoorbeeld lekkages ontstaan. Ook het expansievat, dat de drukverschillen die ontstaan door het verwarmen en afkoelen van het water reguleert, kan gaan lekken.

In Combiketels is de driewegklep nog wel eens verantwoordelijk voor de storing. Dit klepje zorgt ervoor dat het water naar de juiste plek gestuurd wordt binnen het cv systeem. Anderzijds kan het probleem ook worden veroorzaakt door te weinig druk in de cv ketel.

Wanneer u te maken krijgt met een van de bovenstaande problemen helpen de vakmensen van NFL Allround Service u graag met het herstel. We hebben de beschikking over vrijwel alle onderdelen voor verschillende merken cv ketels. Zo kunnen we het probleem in de meeste gevallen ter plekke oplossen. We werken met de volgende cv merken:

Voorkom een cv storing met een onderhoudscontract

Hoewel een cv storing niet altijd te voorkomen is kunt u de kans wel verkleinen door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren. Wanneer u bij ons een onderhoudscontract voor de cv afsluit komen we eens in de zoveel tijd langs om de ketel te reinigen en helemaal na te lopen.

Met regelmatig onderhoud verlengt u bovendien de levensduur van uw cv ketel. Het zorgt er niet alleen voor dat de ketel minder snel vervangen hoeft te worden. Naarmate u de ketel langer heeft wordt deze minder efficiënt, waardoor u meer energie verbruikt om de temperatuur op niveau te houden. Met een regelmatige onderhoudsbeurt blijft de ketel ook langer efficiënt verwarmen.

Een bijkomend voordeel is dat het onderhoudscontract voldoet aan de eisen voor de fabrieksgarantie. Zo blijft de garantie dus gewaarborgd. Bent u benieuwd waaruit het servicecontract bestaat en wat de kosten zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op en we vertellen u er graag meer over.

Wat kunt u zelf doen

Voor u ons belt om een cv storing op te lossen zijn er ook een aantal zaken die u zelf kunt nalopen, om te zien of u de oorzaak voor het falen van de cv ketel kunt achterhalen.

  • Even controleren of er geen sprake is van een druppelende warmwaterkraan (bij combiketel).
  • Controleer of er geen sprake is van een stroomstoring.
  • Kijk of de gaskraan open staat.
  • Controleer of de druk in de ketel niet te laag is (minimaal 1,5 bar), anders zelf bijvullen.
  • Ga na of de radiatoren niet zijn dichtgedraaid.

Wanneer u alles heeft nagelopen en de cv ketel functioneert nog steeds niet naar behoren komen wij uiteraard graag bij u langs om het probleem te verhelpen.

Nieuwe cv ketel

Soms is vervangen beter dan repareren. De gemiddelde levensduur van een cv ketel ligt ongeveer rond de 15 jaar. Afhankelijk van het onderhoud dat door de jaren heen gepleegd is, het merk en de gevoeligheid voor storingen kan een ketel ook eerder aan vervanging toe zijn.

Onze monteurs adviseren u graag over de mogelijkheden, de kosten en het juiste type cv ketel voor uw situatie, mocht u aan een nieuwe toe zijn.

Contacteer NFL Allround Service bij een cv storing in Nijmegen

Komt er geen warm water meer uit de kraan of komt u na een avondje uit terug in een koud huis? Dan is er waarschijnlijk sprake van een cv storing. In Nijmegen en omgeving kunt u ons op ieder moment van de dag bellen om te komen helpen. Met onze spoedservice zijn we 7 dagen in de week vrijwel de gehele dag bereikbaar. Bel 085 - 106 11 06 of maak gebruik van het contactformulier. Dan komen we snel naar u toe.